Terug naar overzicht
04 juli 2022

DE SURINAAMSE KEUKEN VAN SORGH & HOOP

Sorgh&Hoop

De Surinaamse keuken is een kakofonie van geuren, kleuren en smaken uit de hele wereld, veel culturen komen hier samen. Zin in een Creoolse, Hindoestaanse of Javaanse smaaksensatie? Geniet nu in een handomdraai van een heerlijke Surinaamse maaltijd, soep of snack met de producten van Sorgh & Hoop.

De Creoolse keuken vindt haar oorsprong in Afrika, Spanje & Portugal, Suriname en het Caraïbisch gebied. In de gerechten maakt men veel gebruik van anijs, piment en gember.

De Hindoestaanse keuken komt oorspronkelijk uit India. Iedere familie heeft een eigen geheime kerrie mix voor kerriekip, linzen, chutneys en een veelvoud aan vegetarische gerechten.

De Javaanse keuken is afkomstig uit Indonesië. De gerechten zijn zoetig en bereid met verse kruiden zoals laos, sereh, gember en kentjoer maar ook met ketjap en kokos.

Onlangs is Bergfood een exclusieve samenwerking aangegaan met Sorgh & Hoop. Het concept ligt bij de Jumbo en bestaat uit verse kruidenpasta’s en droge rubs geschikt voor roerbakken, barbecueën, ovengerechten, (tafel)grillen en gourmetten en daarnaast salsa’s en roti wraps om te serveren naast uw gerechten.

Meer recent nieuws

Fenicië.jpg
21 juni 2022

Fenicië: nieuwe smaken uit het Midden Oosten

BRC S&D logo.png
25 februari 2022

Bergfood behaalt opnieuw AA status BRC certificaat

Beerbericht
28 oktober 2021

Bergfood in Beerbericht