Terug naar overzicht

Graanproducten & peulvruchten

In Nederland houden we ervan erg gevarieerd te eten en daardoor winnen smakelijke producten zoals couscous, bulgur en quinoa steeds meer terrein.
Couscous en bulgur zijn gemaakt van durum tarwe en worden vaak als hoofdgerecht bereid met groenten en vlees in een mooi eenpansgerecht. Ze kunnen ook goed worden gebruikt in een gezonde salade. Quinoa is strikt genomen geen graan. Het zijn zaden die op graankorrels lijken en ook op die manier in de keuken worden gebruikt. Quinoa is zeer geschikt voor mensen die glutenvrij willen eten.

Ook peulvruchten maken nog altijd een belangrijk onderdeel uit van de maaltijd. Ze zijn gezond en voedzaam en op zeer veel manieren te breiden. Bij ons vindt u borlottibonen, witte bonen, kidney bonen, kikkererwten, en linzen.

Pasta’s gemaakt van kikkererwten, groene erwten en linzen worden steeds geliefder. De pasta’s hebben prachtige natuurlijke kleuren, een goede smaak en structuur en zijn erg gezond!

 

Neem contact op